Бактерии за септични ями

11.50 лв.68.98 лв.

Препарат за третиране и поддръжка на септични ями и пречиствателни станции.

Описание

Бактерии за септични ями

Силно концентриран биоензимен препарат, предназначен за третиране и поддръжка на битови септични ями и пречиствателни станции. Препарата е смес и селекция от непатогенни безопастни бактерии и ензими. Бактериите живеят и се размножават, като образуват колонии, използвайки за храна постъпващите органични отпадъци от домакинството /тоалетни, кухни, бани/. Бактериите за септични ями разграждат натрупаната органична маса, премахват миризмите, увеличават пропускливостта на почвата, свежда до минимум ангажимента от посещение на септичен камион.

ОПАКОВКА: .активен концентриран биоензимен препарат СЕПТИ БАКТ в удобни разфасовки според обема на съоръжението.

100 гр., 250 гр., 500 гр., 1100 гр

ВИД И ЦВЯТ: Бежов концентриран прах.

СЕПТИ БАКТ е предназначен за третиране и поддръжка на всички видове септични ями /попивни или изгребни/, септични резервоари, пречиствателни станции, утайници, канализационни системи, мазниноуловители.

ПОЧИСТВАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ:

  • за първоначално третиране: 100 гр. от препарата, за ями с обем до 5 м³ натрупана органична маса.
  • за поддържащо месечно третиране: 2 супени лъжици /20 гр./ за м³.

ПОДДРЪЖКА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ:

  • за първоначално зареждане: 100 гр. от препарата за пречиствателни станции до 5 жители.
  • месечно поддържане: около 50-60 гр. на месец за съоръжения до 5 жители.

АКТИВИРАНЕ НА ПРЕПАРАТА: Налейте в пластмасов съд 5-6 литра хладка нехлорирана вода, затоплена между 25- 30 °С. Изсипете необходимото количество от препарата, според обема на вашето съоръжение. Изчакайте 30 мин. да се активира препарата, като периодично разбърквате с пластмасова или дървена бъркалка. Изсипете разтвора в септичното съоръжение.

Не използвайте метални съдове и предмети при подготовката на разтвора! Не изливайте в септичната яма хлоросъдържащи препарати, киселини и основи!

ПРЕПОРЪКА: Ако водата във Вашето населено място е хлорирана, налейте вода в отделен съд и изчакайте 48 часа да изветрее хлорта, или използвайте изворна /трапезна вода/ от търговската мрежа.

За оптимален ефект спазвайте препоръката за дозиране на биоензимен препарат СЕПТИ БАКТ. Редовната употреба на биоензимни препарати за септични ями намалява до минимум неприятния ангажимент и честотата на изпомпване от септичен камион.

БЕЗОПАСТНОСТ ПРИ УПОТРЕБА: Избягвайте контакт с очите. Да не се вдишва. Не поемайте през устата. Измивайте ръцете обилно с вода и сапун след работа. Да се пази от деца! При алергична реакция, посетете лекар!

СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ: 24 месеца от дата на производство. Съхранение на сухо при температура  5 ÷30˚С

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

  •  Не изливайте хлоросъдържащи препарати, киселини и основи в септичните съоръжения.
  •  Използвайте екологични перилни и почистващи препарати за почистване на  санитарните помещения.
  •  Не използвайте химически агресивни препарати за отпушване на сифони и канали.

Препаратите за септични ями отговарят на Европейска директива 1999/45/EEC

Търсим и предлагаме дистрибуция на Био Ензимни препарати! Ако сте собственик на търговски обект, вносител или производител и проявявате интерес, свържете се с нас от ФОРМАТА ЗА КОНТАКТИ.

 

 

Допълнителна информация

Тегло Няма
Разфасовка

100 гр., 250 гр., 500 гр., 1100 гр.