Препарат за компостиране

29.50 лв.

Препарат за компост – 500 гр.

Описание

Препарат за компостиране

Био препарат предназначен за рециклиране и компостиране на кухненски и градински органични отпадъци. Получения Био хумус е сравним по качество с богатите на хранителни вещества горски почви.  Компоста е с високо съдържание на органични вещества, необходими за растежа растенията. Продуктът няма миризма и благодарение на специалните си минерални съставки и може да абсорбира лошите миризми, които се отделят по време на компостирането.

  • Напълно естествен продукт
  • Ускорява времето за образуване на био тор
  • Подхранва изтощената почва
  • Обединява компостната маса
  • Подпомага развитието на сапрофитни гъби

 

ОПИСАНИЕ: Милиарди подбрани сапрофитни микроорганизми ефективно подпомагат процеса на разграждане на органичната зелена маса и органични кухненски отпадъци.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Една доза от дрождите за компост се разтваря в около 2 литра хладка нехлорирана вода. Разбъркайте ефективно за по – добро разтваряне на препарата. Разбъркайте отново разтвора непосредствено преди да напръскате купчината зелена органична маса. С препарата трябва да се напръсква всеки нов положен слой органична маса. Това ще осигури равномерна концентрация на микроорганизми върху масата за компостиране.

ДОЗИРОВКА НА ПРЕПАРАТА ЗА КОМПОСТИРАНЕ

ОБЕМ ОРГАНИЧНИ ОТПАДЪЦИ

ДОЗИРОВКА

< 0,25 m³

1 доза

0,5 m³

2 дози

*1 мерителна лъжица = 1 доза

ОПАКОВКА : 500 гр. подходяща за до 8 м³ натрупана органична зелена маса.

ПОДГОТОВКА НА КОМПОСТА:

Подреждайте слоевете за компостиране така че, за да се осигури достъп на кислород за полезните микроорганизми. Препоръчва се на известен период от време да се пребърква купчината компостен материал. Компоста е добре да е с влажност 40÷70 %. Смесете изреските от клони и храсти с другите зелени отпадъци, така че купчината компост да не плътна зелена маса, а да има свободен достъп на кислород, стимулиращ процеса на разграждане.

При естествени условия компоста е готов за 12-18 месеца, а с използването на ускорител, този процес се съкратява до шест месеца. Вече готовият компост има миризма на свежа почва, кафяв цвят и равномерна зърнеста ронлива структора.

БЕЗОПАСТНОСТ ПРИ УПОТРЕБА: Избягвайте контакт с очите и отворени рани! Да не се вдишва! Не поемайте през устата! Измивайте ръцете обилно с вода и сапун след работа с препарата! Да се пази от деца! При алергична реакция посетете лекар! Използвайте лични предпазни средства!

СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ НА ПРЕПАРАТА: Съхранение на сухо при температура до 5÷30˚С.

Екологичен продукт, безвреден за хора и животни.

 

Допълнителна информация

Тегло 0.6 кг