Препарат за компостиране

28.00 лв.

Описание

Препарат за компостиране

Био препарат предназначен за рециклиране и компостиране на кухненски и градински зелени отпадъци. Получения Био хумус е сравним по качество с горските почви. Компоста е богат на хранителни вещества, необходими за растенията. Продуктът няма миризма и благодарение на специалните си минерални съставки и може да абсорбира лошите миризми, които се отделят по време на компостирането.

  • Напълно естествен продукт
  • Ускорява времето за образуване на био тор
  • Подхранва изтощената почва
  • Обединява компостната маса
  • Подпомага развитието на сапрофитни гъби

ОПИСАНИЕ

Милиарди подбрани сапрофитни микроорганизми  ефективно подпомагат процеса на разграждане на органичната зелена маса и органични кухненски отпадъци.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Една доза от дрождите за компост се разтваря в около 2 литра нехлорирана вода. Разбъркайте ефективно за по – добро разтваряне на препарата. Разбъркайте отново разтвора непосредствено преди да напръскате купчината зелена органична маса. С препарата трябва да се напръсква всеки нов положен слой зелена маса. Това ще осигури равномерна концентрация на микроорганизми върху компоста.

ДОЗИРОВКА НА ПРЕПАРАТА ЗА КОМПОСТИРАНЕ

ОБЕМ ОРГАНИЧНИ ОТПАДЪЦИ

ДОЗИРОВКА

< 0,25 m³

1 доза

0,5 m³

2 дози

*1 мерителна лъжица = 1 доза

ОПАКОВКА : 500 гр. подходяща за до 8 м³ натрупана органична зелена маса.

ПОДГОТОВКА НА КОМПОСТА:

Подреждайте слоевете за компостиране така че, за да се осигури достъп на кислород за полезните микроорганизми. Препоръчва се на известен период от време да се пребърква купчината компостен материал. Компоста е добре да е с влажност 40÷70 %. Смесете изреските от клони и храсти с другите зелени отпадъци, така че купчината компост да не плътна зелена маса, а да има свободен достъп на кислород, стимулиращ процеса на разграждане. При естествени условия компоста е готов за 12-18 месеца, а с използването на ускорител, този процес се съкратява до шест месеца. Вече готовият компост има миризма на свежа почва, кафяв цвят и равномерна зърнеста ронлива структора.

БЕЗОПАСТНОСТ ПРИ УПОТРЕБА:   Избягвайте контакт с очите и отворени рани. Да не се вдишва. Не поемайте през устата. Измивайте ръцете обилно с вода и сапун след работа с препарата. Да се пази от деца! При алергична реакция посетете лекар.

СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ НА ПРЕПАРАТА: Съхранение на сухо при температура до 5÷30˚С.

Екологичен продукт, безвреден за хора и животни.